top of page
 • Τι είναι η πολυφωνική μουσική;
  Ως πολυφωνία ή πολυφωνική μουσική, χαρακτηρίζεται κάθε μουσικό είδος το οποίο βασίζεται σε πολλές μελωδικές γραμμές, οι οποίες συμπλέκονται κατάλληλα σχηματίζοντας μία πολυγραμμική υφή. Οι γραμμές αυτές ερμηνεύονται μουσικά ταυτόχρονα και το αποτέλεσμα είναι ένα αρμονικό άκουσμα.
 • Τι είδους είναι η χορωδία;
  Η χορωδία αποτελείται από νέους άνδρες και γυναίκες, είναι δηλαδή μεικτή, και χρησιμοποιεί την πολυφωνική μουσική. Τα μέλη της χωρίζονται σε τέσσερεις ομάδες φωνών ανάλογα με την έκταση της φωνής τους. Οι φωνές αποτελούνται από Γυναίκες υψιφώνους και μεσοφώνους και άνδρες τενόρους μπάσους. Με τη συνήχηση των φωνών σε διαφορετικούς τόνους (δηλ. νότες, συχνότητες) παράγονται αρμονικοί ήχοι που δίνουν έναν μοναδικό χαρακτήρα. Είναι χορωδία με ρεπερτόριο που εμπνέεται από τον κόσμο του φανταστικού (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, παχνίδια κλπ.). Τα μέλη της έχουν αγάπη και ασχολούντια με παράλληλες δραστηριότητες που αφορούν αυτό τον κόσμο.
 • Ποιες είναι οι δραστηριότητες της χορωδίας;
  Η χορωδία πραγματοποιεί και συμμετέχει σε πλήθος εκδηλώσεων κάθε χρόνο. Αυτές είναι: -Εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και συναυλίες στην Αθήνα -Ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό
 • Τι ικανότητες χρειάζονται για τη συμμετοχή στη χορωδία;
  Οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία είναι θετική, αν και πολλοί χορωδοί ξεκίνησαν την "καριέρα" τους στη χορωδία χωρίς καθόλου πείρα. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες και δεχόμαστε μέλη ακόμα και με μηδενικές μουσικές γνώσεις. Ο μαέστρος αλλά και τα μέλη θα σας βοηθήσουν να ενσωματωθείτε στην ομάδα. Ελάτε και θα το διαπιστώσετε!
 • Πόσος χρόνος απαιτείται για την συμμετοχή στη χορωδία;
  Η τακτική πρόβα γίνεται κάθε Σάββατο 14:30-17:30 στον Τεχνοχώρο "Φάμπρικα". Κατά καιρούς κανονίζονται έκτακτες πρόβες αν αυτές απαιτούνται για κάποια εμφάνιση. Πέρα από τις πρόβες και τις ίδιες τις εκδηλώσεις, δεν απαιτείται περισσότερος χρόνος.
 • Υπάρχει κάποιο κόστος ή συνδρομή για τη συμμετοχή στη χορωδία;
  Η συμμετοχή στη χορωδία και η μουσική εκμάθηση έχει κόστος 10 ευρώ το μήνα για την ενοικίαση των χώρου της πρόβας καθώς και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, σεμιναρίων, στολών κλπ. Μέσα από τη διαδικασία της εξάσκησης θα αποκτήσει κάποιος τα βασικά εργαλεία για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του χορωδιακού τραγουδιού. Αν θέλει κάποιος να ασχολήθεί πιο συστηματικά με τη μουσική η χορωδία συνεργάζεται με το ωδείο "Φόρμιγξ" το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και προσφέρει χαμηλά δίδακτρα και υποτροφίες στα μέλη και τους φίλους της χορωδίας.
 • Μπορώ να ακούσω κομμάτια της χορωδίας;
  Αρκετά κομμάτια είναι διαθέσιμα στο κανάλι μας στο youtube. Ακόμα, μπορείτε να έρθετε σε κάποια πρόβα ή εκδήλωσή μας. Στην πρόβα μπορείτε να δείτε τον τρόπο προετοιμασίας μας ενώ σε κάποια εκδήλωση ή λειτουργία θα ακούσετε την ερμηνεία μας.
 • Πού μπορώ να βρώ περισσότερες πληροφορίες για την χορωδία;
  Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σε αυτό το website και στη σελίδα μας στο facebook. Επίσης μπορείτε να στείλετε ένα email στη διεύθυνση fantasychoir@gmail.com ή να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο της χορωδίας 694-571-7686. Επίσης μπορείτε να έρθετε σε μια πρόβα μας και να γνωριστούμε από κοντά!
 • Είμαι μικρός ή μεγάλος για να έρθω στη χορωδία;
  Η πλειονότητα των μελών που συμετέχουν είναι 20-40 χρονών καθώς η χορωδία είναι νεανική. Βασικά δεχόμαστε νέα, σε ηλικία, μέλη, από 18 χρονών όμως η χορωδία είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε ηλικία φτάνει να έχει ενδιαφέρον για τον κόσμο του φανταστικού. Αν σας αρέσει να συμμετέχετε σε μια ομάδα και να τραγουδάτε μην σας απσχολεί ούτε η ηλικία ούτε οι γνώσεις σας. Ελάτε να γνωριστούμε απο κοντά!
 • Γιατί να συμμετέχω σε μια χορωδία;
  Η χορωδία είναι ένα μουσικό σύνολο που δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις και να μάθεις τη μουσική αλλά και να νιώσεις την ικανοποίηση να είσαι μέρος μιας ομάδας που λειτουργεί συντονισμένα με κοινή προσπάθεια για την επίτευξη ενός στόχου. Το γεγονός αυτό δημιουργεί δεσμούς και φιλίες ανάμεσα στα μέλη της. Η κατάθεση του κόπου αλλά και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του κάθε μέλους για ένα άρτιο αποτέλεσμα δε διαφέρει σε τίποτα απο την προετοιμασία που γίνεται σε μια αθλητική ομάδα. Αν είσαι ομαδικός παίκτης έλα να μας γνωρίσεις.
 • Εντάξει, καλό ακούγεται. Τι κάνω τώρα; "
  Επικοινωνήστε μαζί μας, αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, ή ελάτε απευθείας σε μια πρόβα.
 • Ναι, αλλά δεν έμαθα για την 1η συνάντηση και έχει περάσει καιρός! Μπορώ ακόμα να έρθω;"
  Φυσικά! Η χορωδία δέχεται νέα μέλη καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
fantasy choir
bottom of page