Ωδείο Αναγνωρισμένο από το Κράτος
Τμήματα & Προγράμματα για όλους
Σχολή Κλασικής Μουσικής
Στη Σχολή αυτή συγκεντρώνονται όλα τα όργανα ορχήστρας κλασική κιθάρα,τα ανώτερα θεωρητικά μαθήματα καθώς &οι σπουδές κλασικού τραγουδιού. Η φοίτηση οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου & διπλώματος το οποίο επιτρέπει την διδασκαλία,την πρόσληψη & την καριέρα.
Με τον όρο κλασική μουσική αναφέρεται ευρύτερα η δυτικοευρωπαϊκή μουσική παραγωγή που εκτείνεται σε μία αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο, περίπου από το έτος 470 μ.Χ. μέχρι και τη σύγχρονη εποχή.
Η έννοια της κλασικής μουσικής, παραπέμπει σε μία «ανώτερη» μορφή μουσικής σύνθεσης, με «σοβαρούς» σκοπούς και πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
Αποκλειστικό αντικείμενο της Σχολής είναι η διδασκαλία της Εκκλησιαστικής Μουσικής σκοπό την ανάδειξη καθηγητών του αντικειμενου,ιεροψαλτών & μελών χορωδιών.
Η Βυζαντινή μουσική είναι η εξέλιξη και καλλιέργεια της αρχαίας ελληνικής μουσικής και πήρε το όνομα αυτό από την περιοχή του Βυζαντίου που ειναι η πρώτη ονομασία της πρωτεύουσας της νέας αυτοκρατορίας, κατά τον Κωνσταντίνο Παπαρηγόπουλο.
Η Βυζαντινή Μουσική είναι η μουσική της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που μεταφράζεται κι απαρτίζεται αποκλειστικά από ελληνικά κείμενα ως μελωδία. Οι αρχές της χρονολογούνται από ορισμένους μελετητές στον 4ο αιώνα μ.Χ, λίγο μετά τη μεταφορά της πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Κωνσταντινούπολη από το Μέγα Κωνσταντίνο.
Η βυζαντινή μουσική που διασώζεται είναι στο σύνολό της εκκλησιαστική, με εξαίρεση κάποιους αυτοκρατορικούς ύμνους, που και αυτοί έχουν θρησκευτικά στοιχεία. Το βυζαντινό άσμα ήταν μονωδικό, σε ελεύθερο ρυθμό, και προσπάθησε συχνά να απεικονίσει μελωδικά την έννοια των λέξεων. Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε ήταν η ελληνική. Ο βυζαντινός ύμνος, του οποίου υπήρξαν τρεις τύποι, ήταν η μέγιστη έκφανση αυτού του μουσικού είδους.
Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής
Η παρακολούθηση μαθημάτων στην Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής δίνει την δυνατότητα στον σπουδαστή της γνώσης των ελληνικών αλλά & γενικότερα των ανατολικών παραδοσιακών οργάνων καθώς & της θεωρίας της Ανατολικής Μουσικής.
Η Ελληνική παραδοσιακή μουσική περιέχει όλα τα τραγούδια, τους σκοπούς και ρυθμούς των περιοχών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αυστραλίας, των Η.Π.Α. (ομογένεια) και άλλων. Εκτός από τα κοινά μουσικά ακούσματα που συναντώνται σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν και χαρακτηριστικά είδη παραδοσιακής μουσικής ανάλογα με την ιστορία ή τις προτιμήσεις των συγκεκριμένων περιοχών. Επίσης γίνεται διάκριση των τραγουδιών με βάση το περιεχόμενό τους, την περίσταση στην οποία παίζονται και το μέτρο τους. Στην παραδοσιακή μουσική υπάρχουν διάφορα μουσικά όργανα όπως:
Σχολή Μοντέρνας Μουσικής
Στο τμήμα σύγχρονης μουσικής δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει ο σπουδαστής την κατεύθυνση της φωνητικής ή της οργανικής μουσικής. Μπορεί επίσης να φοιτήσει στο θεωρητικό τμήμα που ασχολείται με τη μοντέρνα και ηλεκτρονική σύνθεση και την ενορχήστρωση. Στο τμήμα σύγχρονου τραγουδιού διδάσκεται τεχνική, ορθοφωνία και ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Η ολοκλήρωση των σπουδών γίνεται και με τα ανάλογα θεωρητικά μαθήματα
Στο σύγχρονο τμήμα οργανικής μουσικής διδάσκονται ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, μοντέρνο πιάνο, αρμόνιο, κρουστά. Στο τμήμα αυτό ο σπουδαστής ακολουθεί σπουδές συντομότερες σε σχέση με το τμήμα κλασικής μουσικής και προσαρμοσμένες στα μουσικά του ενδιαφέροντα.