top of page

Εργαστήρια

Εργαστήριο | 01 Κόκκινη Κλωστή τραγουδά ένα βιολί (Νηπιαγωγείο)

'Ένα  εργαστήρι, δια δραστικού χαρακτήρα που συνδυάζει το λόγο, την εικόνα, τη μουσική, το τραγούδι και την κίνηση. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της μουσικής με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αναπτύσσουν τη φαντασία και αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Εργαστήριο | 02 Κόκκινη Κλωστή τραγουδά ένα βιολί (Δημοτικό)

Πρόκειται για ένα εργαστήριο δημιουργίας και αφήγησης μουσικού παραμυθιού, για τα παιδιά της Α', Β' και Γ' δημοτικού. Εικόνα, κίνηση, λόγος και μουσική είναι τα μαγικά υλικά που χρειάζονται για να καρατάνε ζωντανή τη φαντασία των παιδιών. Το παραμύθι πάνω στο οποίο κτίζεται όλο το εργαστήριο είναι (το αστέρι του γίγαντα) από τις περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασύ.

Ένα βιολί, μια κιθάρα και ένας αφηγητής συνθέτουν μια μουσική  παράσταση,  που έχει ως στόχο πέρα από το αφηγηματικό και μουσικό μέρος, να βοηθήσει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να τα εκφράσουν.


Ένα μουσικό εργαστήρι, διαδραστικού χαρακτήρα για μαθητές Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού που συνδυάζει τον λόγο, την εικόνα, τη μουσική, το τραγούδι και την κίνηση βασισμένο στο παραμύθι της Μαριβίτας Γραμματικάκη: «Το μπλε κοχύλι».
 

Η παράσταση χωρίζεται σε δύο μέρη και διαρκεί συνολικά 60 λεπτά. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Εργαστήριο | 03 Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Όταν ο έρωτας συναντά την τέχνη
ή αλλιώς….μια ιστορία χωρίς τέλος

Φορέας υλοποίησης:
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
Εμψυχωτής:
Μαριβίτα Γραμματικάκη
Διάρκεια προγράμματος: 
90΄λεπτά
Φιλοσοφία προγράμματος 
Στην ήδη δύσκολη ηλικία της εφηβείας, συνήθως προστίθεται και το πρόβλημα της ανίχνευσης του έρωτα.
Με αφορμή το κλασικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ιδωμένο μέσα από όλες τις μορφές των τεχνών, μας δίνετε η ευκαιρία να κινητοποιήσουμε τα συναισθήματα των παιδιών για την καλύτερη κατανόηση αυτών των τόσο έντονων αισθημάτων, όπως είναι η αγάπη και ο έρωτας. 
Επειδή είθισται οι τέχνες να είναι σωστοί και δημιουργικοί αρωγοί αυτών των προβλημάτων, θεωρούμε ότι μέσω αυτών θα δοθούν λύσεις και δυναμικές που θα βοηθήσουν τους μαθητές μας.
Στόχος προγράμματος:  
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Τα παιδιά ερμηνεύουν μέσα από τη δική τους ματιά και συναισθηματική προσέγγιση το θέμα. Ανακαλύπτουν κοινά σημεία του έργου με την σύγχρονη ζωή τους. (Έφηβοι οι ήρωες, έφηβοι και οι ίδιοι) 
Παράλληλα εξερευνούν τις δικές τους δεξιότητες, απορίες, αγωνίες, προσεγγίσεις πάνω σε ένα θέμα που μιλάει για το πάθος της νιότης. 
Υλοποίηση:
Συγκεντρώνοντας αποσπάσματα με οπτικοακουστικό υλικό του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας από παραστάσεις (θέατρο, μιούζικαλ, μπαλέτο, όπερα) μουσική, κινηματογράφο και εικαστικά, ξεδιπλώνουμε την υπόσταση του μαγευτικού αυτού έργου και το παρουσιάζουμε στα παιδιά.
Μέσα από επιλεγμένο υλικό (video - φωτογραφίες) τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν και να κατανοήσουν τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης αυτής της ίδιας ιστορίας από τον κάθε δημιουργό- καλλιτέχνη. Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας είναι η αφορμή, για να ενεργοποιήσουμε την φαντασία και την ευαισθησία των παιδιών και με βάση το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, να προσπαθήσουμε να ζωντανέψουμε με το δικό μας τρόπο, αυτή την αθάνατη ιστορία αγάπης.

Project | 01

Project | 02

Project | 03

Για παρουσιάσεις του εργαστηρίου σε σχολεία παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 693 466 2205

Για παρουσιάσεις του εργαστηρίου σε σχολεία παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 693 466 2205

Για επισκέψεις σχολείων στο ίδρυμα παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 452 3937

Το σεμινάριο πραγματοποιείται κατόπιν δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο

6976 489 153

Project | 04

Εργαστήριο | 04 Εσωτερικό Παιδί και Παραμύθι

Το εργαστήριο αποσκοπεί στο να ανακαλύψει ο καθένας το εσωτερικό παιδί που έχει μέσα του και το πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του μέσα από ένα παραμύθι. Και τι είναι το παραμύθι; Είναι μόνο ένας μύθος; ή κρύβει τις μεγαλύτερες αλήθειες; Και πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν μέσον επικοινωνίας, δημιουργίας, έμπνευσης, χαράς και διδασκαλίας.

Τα συναισθήματα μας δημιουργούνται όχι από το συνειδητό νου, αλλά από το εσωτερικό παιδί, δηλαδή το υποσυνείδητο. Ενώ ένα κομμάτι του εαυτού μας έχει ωριμάσει και έχει καταλάβει τα πράγματα λογικά, υπάρχει ένα άλλο κομμάτι του εαυτού μας, που λειτουργεί ακόμα συναισθηματικά, όπως λειτουργούσαμε όταν ήμασταν μικρά παιδιά. Χρειάζεται να γνωρίσουμε το εσωτερικό παιδί, να το δεχτούμε, να το αγαπήσουμε, και να το αφήσουμε να εκφραστεί.

bottom of page