top of page

Εμφανίσεις

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Δάφνης

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

 

Η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου, κατόπιν προσκλήσεως της Δημοτικής χορωδίας Δάφνης-Υμηττού και του μαέστρου Κων/νου Αγουρίδη συμμετείχε στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης και ώρα 6:00 μ.μ.

Read more
Θεία λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Π. Φαλήρου

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

 

Η χορωδία του Αγίου Αλεξάνδρου υπηρέτησε τη δεύτερη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Π. Φάληρο την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 9.00 π.μ.

Read more
Συμμετοχή στο Θεατρικό Έργο "Τα Γεγονότα"

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

 

Μέλη της χορωδίας Αγίου Αλεξάνδρου συμμετείχαν στις θεατρικές παραστάσεις του έργου "Τα Γεγονότα" του David Greig. Είναι το έργο που η εφημερίδα The Guardian χαρακτήρισε ως το Θεατρικό Έργο της χρονιάς και οι New York Times προτείνουν ως το καλύτερο έργο που παίζεται αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά στην Αθήνα. Σε σκηνοθεσία και μετάφραση Αντώνη Γαλέου, με τους Θεοδώρα Τζήμου και Πάνο Βλάχο, Τα Γεγονότα σε ανέβηκαν σε πανελλήνια πρεμιέρα εγκαινιάζοντας τη νέα θεατρική σκηνή, Μικρό Γκλόρια, από τις 12 Μαρτίου 2015. Ένα νέο έργο που προκαλεί και αναρωτιέται πως μπορεί κανείς να συγχωρέσει τη θηριωδία. Τα Γεγονότα μας μιλάνε για την τραγωδία, την εμμονή, τον ρατσισμό, τον σεξισμό και τον καταστροφικό μας πόθο να καταλάβουμε το ακατανόητο.

Read more
Μουσικοφιλολογική Βραδιά Αφιερωμένη στη Μνήμη του Συνθέτη Παναγιώτη Γεωργίου

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

 

 Η Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου ερμήνευσε επιλεγμένους ύμνους του συνθέτη Παναγιώτη (Τάκη) Γεωργίου (1915-1984) ενώ μελετητές του έργου του αλλά και μαθητές του παρουσίασαν το μουσικό έργο και τη συμβολή του στην εκκλησιαστική πολυφωνική μουσική παράδοση του Παλαιού Φαλήρου και των Αθηνών. Η εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου και του Δημάρχου της πόλης κο Διονύσιο Χατζηδάκη, πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος).

Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

 

Η Σχολή Ξενοπούλου και η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου οργάνωσαν την εκδήλωση «Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής» που έγινε στην Αίθουσα τελετών του σχολείου στο Π. Φάληρο το Σάββατο, 18 Απριλίου και ώρα 19.00 με τη συμμετοχή των χορωδιών:

• Μεικτή Χορωδία «Le Chœur Voyageur» - Μπορντό, Γαλλία

• Γυναικεία Χορωδία του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής – Αττική, Ελλάδα

• Ανδρική Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου – Αττική Ελλάδα

Πασχαλινό Φεστιβάλ Μουσικής - Μόσχα 2015

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

 

Η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου ταξίδεψε στη Μόσχα και πραγματοποίησε τέσσερεις εμφανίσεις στο πλαίσιο του Πασχαλινού Εαρινού Φεστιβάλ 2015 στη Μόσχα.

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους - Εύδηλος Ικαρία

Κυριακή 10 Μαϊου 2015

 

Την Κυριακή 10/5/2015 στίς 9.30’ η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Αγ. Χαραλάμπους, Εύδηλος Ικαρία κατόπιν προσκλήσεως από το Λύκειο Ελληνίδων

Open Walk Athens - Βυζαντινή Αθήνα

Κυριακή 24 Μαϊου 2015

 

Το Open Walk είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν πτυχές της πόλης, της ιστορίας της και των ανθρώπων της. Το 5ο κατά σειρά OWA έχει θέμα τη Βυζαντινή Αθήνα και αφορά βυζαντινά μνημεία στο κέντρο της πόλης που προσπερνάμε καθημερινά χωρίς να τα γνωρίζουμε. Κληρικοί και ακαδημαϊκοί αναλύουν την αρχιτεκτονική και εσωτερική βυζαντινή τεχνοτροπία των ναών, τους θρησκευτικούς συμβολισμούς καθώς και την εκκλησιαστική παράδοση. H χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου συμμετείχε με την ερμηνεία επιλεγμένων εκκλησιαστικών ύμνων στον Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Σωτείρα Κοττάκη) στην Πλάκα.

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

 

Την Κυριακή 7/6/2015, στίς 9.30' π.μ.  Η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου συμμετείχε στη β' Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης (στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου), Λεωφ. Αλ. Παναγούλη 2 Ηλιούπολη 163 44.

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

 

Την Κυριακή 14/6/2015 στίς 8.30’ η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Αγ. Κωνσταντίνου, Ηλιούπολης.(Αγίου Κωνσταντίνου 10,
Ηλιούπολη 163 46)

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

 

Την Κυριακή 5/7/2015 στίς 8.30’ η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Αγ. Κωνσταντίνου, Ηλιούπολης.(Αγίου Κωνσταντίνου 10,
Ηλιούπολη 163 46)

Ταξιδεύοντας στο Δουργούτι" | Ψηφιακή περιήγηση | Worldcafé | Συναυλία γειτονιάς

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

 

Το περασμένο καλοκαίρι, το "Dourgouti Island Hotel Project" έγινε η αφορμή για μια καλοκαιρινή βόλτα στον χώρο και τον χρόνο του Δουργουτίου – τη συνοικία των προσφυγικών πολυκατοικιών Νέου Κόσμου. Ειδικότερα, την 1η Ιουλίου 2015 και ώρα 18:30 – 23:00, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν εντελώς δωρεάν ένα πρωτότυπο δρώμενο και να πραγματοποιήσουν ένα μαγικό ταξίδι στις τέσσερις διαστάσεις του Δουργουτίου, μέσα από τις νέες τεχνολογίες, τις σύγχρονες μεθόδους συζήτησης, την ιστορία και τη μουσική. Η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου συμμετείχε στην εκδήλωση ερμηνεύοντας πολυφωνικά κομμάτια και ύμνους.

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών  Περιστερίου

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2015

 

Το Σάββατο 7/10/2015 στις 8.30’ η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Αγ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Περιστέρι.

Dourgouti Island Hotel

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

 

Το UrbanDig Project της ομάδας παραστατικών τεχνών όχι παίζουμε, είναι μια σειρά παραστάσεων στον χώρο τουsite-specific performance. Το site-specific θέατρο βγαίνει από το κτήριο του θεάτρου για να ανακαλύψει και να αξιοποιήσει τη δυναμική εναλλακτικών χώρων, όπως είναι ο δημόσιος χώρος και κτίρια, δημόσια ή ιδιωτικά, εμπνεόμενο από αυτά.  Το UrbanDig για γειτονιές είναι μια μέθοδος site-specific θεάτρου για γειτονιές, όπου στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής διαδικασίας πυροδοτεί μια παράλληλη συλλογική ερευνητική διαδικασία πολιτισμικού αρχείου της γειτονιάς, ξεκινώντας ένα οριζόντιο δια-τομεακό δίκτυο ανθρώπων και φορέων που ενδιαφέρονται για αυτή. Μέσα από διαρκείς δράσεις, ενεργοποιεί | οργανώνει το τοπικό πολιτισμικό αρχείο και δίκτυο με αφορμή την έρευνα για μια παράσταση που εν τέλει δεν είναι παρά το εορταστικό φινάλε της διαδικασίας πριν φύγουμε για την επόμενη γειτονιά. H χορωδία συμμετείχε σε 6 παραστάσεις στην περιοχή του Δουργουτίου.

Παραστατική παρουσίαση του UrbanDig Project στην Athens Biennale

28 Νοεμβρίου 2015

 

28 - 29 Νοεμβρίου | 18:00 - 20:00 | Παραστατική παρουσίαση του UrbanDig Project στην Athens Biennale, εμπνευσμένη από τις ιστορίες της γειτονιάς του Dourgouti Island Hotel Project. Συμμετέχουν η Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου με την Pauline Huguet (performer) και τον Γιώργο Σαχίνη (σκηνοθέτης/performer).

Εκδήλωση συλλόγου φίλων Οινουσσών, 29/11/2015 Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων "Άννα & Μαρία Καλουτά"

29 Νοεμβρίου 2015

 

Η χορωδία του Αγίου Αλεξάνδρου συμμετείχε ερμηνεύοντας εκκλησιαστικούς ύμνους στην εκδήλωση του συλλόγου φίλων Οινουσσών στις 29/11/2015 στον Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων "Άννα & Μαρία Καλουτά".

Εορταστική εκδήλωση στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Ακαδημίας-Αθήνα.

14 Δεκεμβρίου 2015

 

Εκδήλωση της πολυφωνικής χορωδίας “ο Άγιος Αλέξανδρος” και της βυζαντινής χορωδίας “Μελίρρυτον”, αδελφών σχημάτων που με κοινές εμφανίσεις προσπαθούν να καταδείξουν την ενότητα και την συνύπαρξη των δυο τεχνοτροπιών μελοποιίας, που αμφότερες έχουν υπηρετήσει την Ελληνορθόδοξη Λατρεία δημιουργώντας κάθε μία -παράλληλα προς την άλλη- μια μεγάλη παράδοση στο είδος της με έργα υψηλής μουσικής και καλλιτεχνικής αξίας. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του εορταστικού φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων. 

Musical Christmas Μαρίνα του Φλοίσβου - Π. Φάληρο

19 Δεκεμβρίου 2015

Τα φετινά Χριστούγεννα η Μαρίνα Φλοίσβου γέμισε νότες, ήχους και χρώματα, ταξιδεύοντάς μας σε πασίγνωστες μουσικές ιστορίες! Είναι το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο ραντεβού, γεμάτο μουσική από όλο τον κόσμο!
Οργανώθηκε και εμφανίστηκε ένα χορωδιακό σύνολο που αποτελείται από συνεργαζόμενες ομάδες και ερμηνεύει έργα πολυφωνικής μουσικής. Συγκεριμένα ακούστηκαν: Εκκλησιαστικοί πολυφωνικοί ύμνοι (Χορωδία "Ο Άγιος Αλέξανδρος"), κλασσικό και Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο (χορωδία Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης), Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο και τραγούδια από τον κόσμο του φανταστικού (Fantasy Choir)

Χριστουγεννιάτικη Βυζαντινή Συναυλία

20 Δεκεμβρίου 2015

 

Χριστουγεννιάτικη Βυζαντινή Συναυλία με το μουσικό σχήμα "ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ" των Αθανασίου & Πέτρου Δασκαλοθανάση στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ηλιούπολης. Συμμετείχε η πολυφωνική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης "Ο Άγιος Αλέξανδρος"

Συμμετοχή στο "The Christmas Factory"

31 Δεκεμβρίου 2015

 

Το "The Christmas Factory", το μεγαλύτερο και πιο μαγικό εργοστάσιο Χριστουγέννων, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο κέντρο της πόλης, στον υπέροχο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και ενώνει το κομμάτι της ποιοτικής ψυχαγωγίας με την αληθινή διασκέδαση.
Tραγουδήσαμε στην κεντρική σκηνή την παραμονή της πρωτοχρονιάς:
Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου |Πολυφωνικοί Εορταστικοί ύμνοι 
Χορωδία «Μελίρρυτον» |Παραδοσιακές Βυζαντινές Μελωδίες και κάλαντα
Fantasy Choir | Ρεπερτόριο από τον Κόσμο του Φανταστικού

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ακροπόλεως

Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2016

 

Την Κυριακή 07/2/2016 στίς 8.30’ η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Αγία Σοφίας Ακροπόλεως (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, Αθήνα). Ευχαριστούμε το Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα για τη συνεργασία και τη στήριξη στο εγχείρημά μας

Dourgouti Island Hotel Project - event στο Tin Pan Alley

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

 

Τραγουδήσαμε, χόρεψαμε, περάσαμε καλά. Πάμε γερά για την επόμενη συνάντηση. Μέλη της χορωδίας τραγούδησαν στο tin pan alley και στηρίζουν το Dourgouti Island Hotel project.Τέλος διαδρομής η περιπατητική παράσταση στη γειτονιά του Δουργουτίου την Άνοιξη. Μια νησίδα Γειτονιάς στο κέντρο της πόλης με έντονο το στοιχείο της μετακίνησης που από το 1922 μέχρι σήμερα δέχεται τις ιστορίες των ανθρώπων που την κατοικούν και κρύβουν μέσα τους τη διαχρονική αγωνία του μετανάστη και του ανθρώπου που προσπαθεί να επιβιώσει στην οικονομική κρίση.

IANOS Αίθουσα Τέχνης -Εγκαίνια έκθεσης χαρακτικής του Φώτη Βάρθη

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

 

Η IANOS Αίθουσα Τέχνης παρουσιάσε τον εξαιρετικό νέο ζωγράφο και χαράκτη Φώτη Βάρθη στην πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο “Η ρομφαία της αυγής”, με χαρακτικά έργα και το αυθεντικό χειροποίητο βιβλίο Η Ρομφαία της Αυγής. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 20:30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Μαρτίου.
Την ημέρα των εγκαινίων έγινε παρουσίαση του βιβλίου της έκθεσης με ομιλητές τον καθηγητή του Α' εργαστηρίου χαρακτικής ΑΣΚΤ Γιάννη Γουρζή, την επιμελήτρια της έκθεσης Ίριδα Κρητικού και τον δημιουργό Φώτη Βάρθη. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσε μουσικά η χορωδία Αγ. Αλεξάνδρου..

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής - Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας 

Κυριακή 06 Μαρτίου 2016

 

Την Κυριακή 06/03/2016 στίς 9.00’ π.μ. η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Ζωοδόχου Πηγής (Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας).

 

 

Το Άξιον Εστί - ποίηση: Οδ. Ελύτης, Μουσική: Μ. Θεοδωράκης

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

 

Το Σάββατο 16/04/2016 στίς 19.30’ π.μ. μέλη της χορωδίας Αγίου Αλεξάνδρου έλαβαν μέρος στη συναυλία που διοργανώθηκε στον Ι.Ν. Ζωοδόχου πηγής Δάφνης σε συνεργασία με τη χορωδία της νεανικής εστίας του ναού. Ευχαριστούμε θερμά τη μαέστρο της Χορωδίας κα Αιμιλία Σχοινά για την πρόσκληση και τη συνεργασία.

 

 

Ένας Κόσμος, Δυο Μουσικές - Συναυλία Βυζαντινής & Πολυφωνικής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

 

Την Κυριακή 17/04/2016 στίς 19.00’  η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος στη συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής με πολυφωνικούς και βυζαντινούς ύμνους της Θείας Λειτουργίας και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών - Αθήνα.

 

 

Συναυλία αφιερωμένη στον Πατριάρχη της Σταυρωμένης Ρωμιοσύνης

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη «βουβή» εβδομάδα που ξεκίνησε χθες, η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως διοργάνωσε απόψε συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής με τίτλο «Προς το Εκούσιον Πάθος». Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, για τα 25 έτη Πατριαρχίας του.

Στην μουσική εκδήλωση συμμετείχε η Εκκλησιαστική Πολυφωνική Χορωδία «Άγιος Αλέξανδρος», υπό τη διεύθυνση του κ. Χάρη Στεργιόπουλου- Ρούμπα και ο Βυζαντινός Χορός του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α «Απόστολος Παύλος», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Κυρίλλου- Ιγνατίου Κονδύλη.

Ανάμεσα στα δυο μέρη της συναυλίας, ο Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Φυλακτός, εφημέριος του ναού, έκανε ομιλία με θέμα «Η πορεία του Χριστού με τον Σταυρό προς τον Γολγοθά: Η παρουσία του Σίμωνος Κυρηναίου ως παράδειγμα και ως πρόκληση».

Ο προϊστάμενος του ναού π. Σεραφείμ Δημητρίου αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εκδήλωσης, η οποία, αντί εισιτηρίου, είχε ως κόστος συμμετοχής λίγα τρόφιμα, τα οποία και παραδόθηκαν στην Ελληνική Εταιρεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, μέσω της Γραμματέας του γραφείου Αθηνών κ. Τζένης Μακρυκώστα που έδωσε το παρών και χαιρέτησε την εκδήλωση, ευχαριστώντας για την κατ’ επανάληψη βοήθεια της ενορίας. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Δ. Σ. Ηλιουπόλεως κ. Κωνσταντίνος Σεφτελής που χαιρέτησε επίσης την εκδήλωση.

Με το πέρας της εκδήλωσης, μοιράστηκαν στα μέλη των χορωδιών χειροποίητες λαμπάδες, εργόχειρο των μοναχών της γυναικείας μονής Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Δωρίδας.

Μεγάλη Τρίτη - Τροπάριο της Κασσιανής

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

 

Την Τρίτη 26 Απριλίου 2016 στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος στην Πλάκα (Κυδαθηναίων) Η τετράφωνη ανδρική χορωδία του Ναού, καλλιτέχνες της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής και μέλη της χορωδίας Αγίου Αλεξάνδρου συμμετείχαν στην ερμηνεία του Τροπαρίου της Κασσιανής σε τετράφωνη εκτέλεση και σύνθεση του Θεμιστοκλή Πολυκράτη.  Τη χορωδία συνόδευε στο όργανο ο κος Δημήτριος Γρηγορόπουλος. Ευχαριστούμε θερμά τον προϊστάμενο του ναού πατέρα Βαρθολομαίο και τον διευθυντή της χορωδίας κο Δάνη Τσακιρίδη για τη φιλοξενία. Ευχαριστούμε επίσης τον κο Διονύσιο Βυθούλκα για την οργάνωση αλλά και διδασκαλία της χορωδίας του Αγίου Αλεξάνδρου για το συγκεκριμένο έργο.  

Μεγάλη Παρασκευή - Εγκώμια και περιφορά του Επιταφίου

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Την Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος στην Πλάκα (Κυδαθηναίων) Η τετράφωνη ανδρική χορωδία του Ναού, καλλιτέχνες της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής και μέλη της χορωδίας Αγίου Αλεξάνδρου συμμετείχαν στην ερμηνεία των εγκωμίων και στη  περιφορά του επιταφίου στην περιοχή της Πλάκας Τροπαρίου της Κασσιανής σε τετράφωνη εκτέλεση και σύνθεση του Θεμιστοκλή Πολυκράτη. Ευχαριστούμε θερμά τον προϊστάμενο του ναού πατέρα Βαρθολομαίο και τον διευθυντή της χορωδίας κο Δάνη Τσακιρίδη για τη φιλοξενία. Ευχαριστούμε επίσης τον κο Διονύσιο Βυθούλκα για την οργάνωση αλλά και διδασκαλία των μελών της χορωδίας του Αγίου Αλεξάνδρου για το συγκεκριμένο έργο.  

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης - Κάμπος Ικαρία

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

 

Την Κυριακή 5/6/2016 στίς 9.30’ η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία και σε επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν.  Αγ. Ειρήνης, Κάμπος, Ικαρία κατόπιν προσκλήσεως από το Λύκειο Ελληνίδων. Ευχαριστούμε θερμά τον Ιδιοκτήτη του ξενοδοχείο Ερωφίλη (http://www.erofili.gr/) που βρίσκεται στον Αρμενιστή, Ικαρία για τη φιλοξενία και τη δωρεάν διαμονή και σίτηση. 

Επετειακή Εκδήλωση Σχολής Ξενοπούλου - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου σε σύμπραξη με τη Fantasy Choir πλαισιώνει ένα θεατρικό δρώμενο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ερμηνεύοντας μουσική των Κ. Καραγεωργίου και Μ. Φρυδά. Διεύθυνση χορωδίας: Χ. Στεργιόπουλος, Κ. Καραγεωργίου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Αθανάσιος Πελεκάνος.

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Νέας Σμύρνης

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

 

Την Κυριακή 6/11/2016 στίς 8.30’ π.μ. η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Αγίων Αναργύρων Νέας Σμύρνης κατόπιν προσκλήσεως από τον προϊστάμενο του ναού. 

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Ακαδημίας - Αθήνα

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

 

Την Κυριακή 20/11/2016 στίς 8.30’ π.μ. η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας κατόπιν προσκλήσεως από τον προϊστάμενο του ναού. 

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Νέας Σμύρνης

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

 

Την Κυριακή 4/12/2016 στίς 8.30’ π.μ. η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Αγίων Αναργύρων Νέας Σμύρνης κατόπιν προσκλήσεως από τον προϊστάμενο του ναού. 

Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής Αθηνών

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

 

Την Κυριακή 18/12/2016 στίς 7.00’ μ.μ. η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής Αθηνών με τίτλο "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" υπό την Αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΟΠΑΝΔΑ. Η εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, Αθήνα.

Θεία Λειτουργία Της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής Των Χριστουγέννων

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

 

Την Κυριακή 4/12/2016 στίς 8.30’ π.μ. η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής Των Χριστουγέννων στον Ι.Ν.  Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης

ΧΡΥΣΟΣ, ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΜΥΡΝΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

 

Η βυζαντινή χορωδία ΄΄Μελίρρυτον,, με τον Πέτρο Δασκαλοθανάση,
η πολυφωνική χορωδία "Αγιος Αλέξανδρος" 
του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης με τον Χάρη Στεργόπουλο,
ο Gomez Roman στο πιάνο,
και η Πολυτίμη θα μας διαβάσει Παπαδιαμάντη.

Ένα ποικίλο μουσικό και χορωδιακό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.
Βυζαντινοί ύμνοι με συνοδεία ισοκρατημάτων,    
πολυφωνικοί ύμνοι, τραγούδια και κάλαντα. 

Συνεχίζοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων, μια μέρα μετά.

"Τα Πάθη τα Σεπτά" - Μουσικό προοίμιο στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

 

Οι εκδηλώσεις Εκκλησιαστικής μουσικής πρέπει να έχουν ένα νόημα. Αφορούν, κατά κύριο λόγο, τον λαό του Θεού, τους φιλομούσους, την κοινή γνώμη. Ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αττικής αποφασίσε να αφορούν & τους Ιεροψάλτες οι οποίοι είναι θύματα και αυτοί της κατάστασης της χώρας. Η συμφωνία λοιπόν αυτή για μας έχει τον στόχο της συγκέντρωσης πόρων για το ταμείο αλληλοβοηθείας Ιεροψαλτών. Στο πλάισιο αυτό η χορωδία "Άγιος Αλέξανδρος" συμμετείχε στην προσπάθεια ερμηνεύοντας το τροπάριο της Κασσιανής ένα έργο του αείμνηστου Τάκη Γεωργίου.

Μεγάλη Παρασκευή - Εγκώμια και περιφορά του Επιταφίου

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2017 στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος στην Πλάκα (Κυδαθηναίων) Η τετράφωνη ανδρική χορωδία του Ναού, καλλιτέχνες της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής και μέλη της χορωδίας Αγίου Αλεξάνδρου συμμετείχαν στην ερμηνεία των εγκωμίων και στη  περιφορά του επιταφίου στην περιοχή της Πλάκας Τροπαρίου της Κασσιανής σε τετράφωνη εκτέλεση και σύνθεση του Θεμιστοκλή Πολυκράτη. Ευχαριστούμε θερμά τον προϊστάμενο του ναού πατέρα Βαρθολομαίο και τον διευθυντή της χορωδίας κο Δάνη Τσακιρίδη για τη φιλοξενία. Ευχαριστούμε επίσης τον κο Διονύσιο Βυθούλκα για την οργάνωση αλλά και διδασκαλία των μελών της χορωδίας του Αγίου Αλεξάνδρου για το συγκεκριμένο έργο.  

Μεγάλο Σάββατο - Αναστάσιμη Λειτουργία

Σάββατο 30 Απριλίου 2017

 Το μεγάλο Σάββατο, μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού η  χορωδία έψαλλε στη θεία λειτουργία  μαζί με τον βυζαντινό χορό στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος. Ευχαριστούμε τον προϊστάμενο του ναού πατέρα Νιόλαο καθώς και τον πρωτοψάλτη του ναού Ηλία Ρεδιάδη Τούμπα για την τιμητική πρόσκληση. 

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης - Κάμπος Ικαρία

Κυριακή 12 Ιουνίου 2017

Την Κυριακή 12/6/2017 στίς 9.30’ η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία και σε επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν.  Αγ. Ειρήνης, Κάμπος, Ικαρία κατόπιν προσκλήσεως από το Λύκειο Ελληνίδων. Ευχαριστούμε θερμά τον Ιδιοκτήτη του ξενοδοχείο Ερωφίλη (http://www.erofili.gr/) που βρίσκεται στον Αρμενιστή, Ικαρία για τη φιλοξενία και τη δωρεάν διαμονή και σίτηση. 

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Την Κυριακή 24/09/2017 στίς 8.30’ η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη Θεία Λειτουργία  στον Ι.Ν.  Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου του ναού π. Νικόλαου Κούβαρη. 

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Την Κυριακή 15/10/2017 στίς 10.30’ η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη δεύτερη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Αγ. Κωνσταντίνου, Ηλιούπολης. (Αγίου Κωνσταντίνου 10,
Ηλιούπολη 163 46)

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Την Κυριακή 05/11/2017 στίς 10.30’ η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη δεύτερη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Αγ. Κωνσταντίνου, Ηλιούπολης. (Αγίου Κωνσταντίνου 10,
Ηλιούπολη 163 46)

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Πεντελεήμονος Αχαρνών

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Το Σάββατο 18/11/2017 στις 8.00 π.μ. η  χορωδία έψαλλε στη θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών. Ευχαριστούμε τον προϊστάμενο του ναού πατέρα Νικόλαο καθώς και τον πρωτοψάλτη του ναού Ηλία Ρεδιάδη Τούμπα για την τιμητική πρόσκληση. 

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Πεντελεήμονος Αχαρνών

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Το Σάββατο 25/11/2017 στις 8.00 π.μ. η  χορωδία έψαλλε στη θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών. Ευχαριστούμε τον προϊστάμενο του ναού πατέρα Νικόλαο καθώς και τον πρωτοψάλτη του ναού Ηλία Ρεδιάδη Τούμπα για την τιμητική πρόσκληση. 

3o Ηράκλειο Φεστιβάλ Χορωδιών Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Η Χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου και η χορωδία Fantasy Choir συμμετείχαν στο 3ο Ηράκλειο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για την τιμητική πρόσκληση.

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Πεντελεήμονος Αχαρνών

Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2017

Το Σάββατο 02/12/2017 στις 8.00 π.μ. η  χορωδία έψαλλε στη θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών. Ευχαριστούμε τον προϊστάμενο του ναού πατέρα Νικόλαο καθώς και τον πρωτοψάλτη του ναού Ηλία Ρεδιάδη Τούμπα για την τιμητική πρόσκληση. 

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης

Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017

Την Κυριακή 03/12/2017 στίς 10.30’ η χορωδία Αγίου Αλεξάνδρου έλαβε μέρος  στη δεύτερη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.  Αγ. Κωνσταντίνου, Ηλιούπολης. (Αγίου Κωνσταντίνου 10,
Ηλιούπολη 163 46)

bottom of page